fbpx
IncidentenOnderwerpen

Marine Indonesië stopt bergen, SAR-team blijft zoeken naar slachtoffers QZ8501

©Laurent ERRERA
©Laurent ERRERA

De Indonesische marine stopt 30 dagen na de crash van QZ8501 met het bergen van de romp van de AirAsia A320. Alle schepen en manschappen worden teruggetrokken. Er zijn een aantal mislukte pogingen gedaan om de romp te bergen.

Bergen

Eén keer is de romp wel boven gekomen, maar toen stak een wrakstuk een ballon lek, waardoor het gevaarte weer afzonk. Bij andere pogingen braken de kabels. Volgens de marine lukt het bergen niet doordat het wrak zo beschadigd is. Tijdens de eerdere pogingen is de romp in stukken gebroken. Duikers zeggen dat de romp leeg is, er bevinden zich geen slachtoffers meer. Daarom is het volgens de marine nutteloos om nog verder te gaan. “We can no longer find any more bodies.”

[su_quote cite=”Admiraal Widodo”]Whether we pull up the fuselage or not doesn’t affect the ongoing investigation because it is empty, according to our divers.[/su_quote]

Kenners noemen het opmerkelijk dat gestopt wordt met het bergen van de wrakstukken als bekend is waar ze liggen. Een kenner zegt tegen AFP dat hij zich geen ongeluk kan herinneren waarbij er niet een flink deel geborgen werd.

Slachtoffers zoeken

De Indonesische Search and Rescue agency, Basarnas, maakte vandaag bekend wel te blijven zoeken naar slachtoffers. Ze gaan nog zeker een week door en als het nodig is wordt de marine weer gevraagd te helpen. Tot nu toe zijn er 70 van de 162 lichamen gevonden. De stroming is sterk en veel slachtoffers waren tientallen en soms honderden kilometers afgedreven.

Meer nieuws QZ8501

In ons dossier QZ8501 vind je het laatste nieuws en de feiten op een rij over het incident met AirAsia Indonesia vlucht 8501.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button