fbpx
Onderwerpen

Schietstoel voor kleine vliegtuigjes – Video

Een Russisch bedrijf heeft een schietstoel ontwikkeld voor kleine vliegtuigen.

NPP Zvezda het bedrijf achter de lichtgewicht schietstoel. Het idee voor een schietstoel is er al langer, maar kon niet gerealiseerd worden omdat conventionele systemen veel te zwaar zijn. Het bedrijf heeft nu een systeem van 16 kg ontwikkeld. Door middel van een pneumatisch cilinder wordt de piloot afgeschoten binnen zeer korte tijd. Het systeem zorgt voor voldoende hoogte zodat niet de staart wordt geraakt.

Bij problemen in een klein vliegtuigje is het nu nog zo dat een piloot veel handelingen moet verrichten voordat hij/zij eruit kan springen. De riemen moeten los, er moet uit de cabine gebroken worden en de parachute moet uit gaan. Dit alles gebeurt nu in een seconde.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button