fbpx
IncidentenOnderwerpen

Tussenrapport MH370 komt een jaar na verdwijning

©Flickr user: Aero Icarus
©Flickr user: Aero Icarus

Het Maleisische ministerie van Transport komt op 7 maart met een tussenrapport over het onderzoek na MH370. Dit is een dag voordat de Boeing 777-200ER een jaar verdwenen is. Het rapport zal details bevatten van het technisch onderzoek.

In de overeenkomsten van de International Civil Aviation Organization staat dat een jaar na een ongeluk er een rapport moet zijn. Doorgaans is dit een eindrapport, maar dat is in dit geval niet mogelijk. Het ministerie wil er nog weinig bekend over maken, behalve dat het enkele honderden pagina’s zal beslaan.

In een update maakt Australië bekend dat inmiddels 18.000 van de 60.000km2 is onderzocht. Alle drie de schepen hebben afgelopen week hun werk kunnen doen. Vandaag is de Go Phoenix naar de haven gegaan voor een geplande herbevoorrading. Fugro Discovery en Fugro Equator zullen respectievelijk 12 en 11 februari naar de haven gaan.
Het onlangs toegevoegde schip, Fugro Supporter, komt over enkele dagen aan in het zoekgebied en kan dan beginnen.

Meer Nieuws

Vlucht MH370 verdween van de radar op 8 maart toen het van Kuala Lumpur naar Peking wilde vliegen. Er lijkt opzet in het spel, maar veel is nog onduidelijk. Aan boord waren 239 mensen. Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button