fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: alle inzittenden dood verklaard

Malaysia_777_9M-MRO_5

Maleisië verklaart MH370 officieel als een ongeluk en niet meer als vermist. Alle inzittenden zijn dood verklaard. Het toestel is nog niet gevonden, maar de zoektocht gaat door.

Data wijst erop dat het toestel in de Zuid-Indische Oceaan ligt. De omstandigheden op die locatie zijn zwaar. Het is dan ook ondenkbaar dat na 327 dagen er nog overlevenden zijn. Alle 239 inzittenden worden nu dood verklaard. Maleisië zegt te begrijpen dat dit een hele moeilijke stap is voor de nabestaanden, maar hopen dat ze met deze stap uiteindelijk door kunnen gaan met hun leven. Ook kunnen nu de compensatie betalingen beginnen. Malaysia Airlines zal hierin zijn verantwoordelijkheid nemen.

Maleisië benadrukt dat het zoeken naar het toestel doorgaat.

Uitstel persconferentie

Begin van de ochtend in Maleisië (vannacht in Nederland) was er ineens het bericht dat er een officiële aankondiging zou komen op een persconferentie, die om half 9 Nederlandse tijd moest beginnen. De persconferentie werd uitgesteld tot iets over negen het bericht kwam dat de persconferentie werd afgelast. De enige reden die gegeven werd: “Unforseen circumstances”. In een verklaring blijkt dat de persconferentie alleen voor de pers bedoeld was. In de zaal waren ook nabestaanden aanwezig en toen is besloten de hele persconferentie af te lasten. Er wordt nu een verklaring opgenomen die om 11 uur Nederlandse tijd uitgezonden wordt.

In Peking waren familieleden bijeengebracht om de persconferentie op schermen te volgen. In Maleisië werd zou de persconferentie live op nationale TV te zien zijn.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

https://www.youtube.com/watch?v=VYlQJbsVs48

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button