fbpx
Onderwerpen

Nieuw minute-by-minute trackingsysteem voor vliegtuigen

luchtAlle commerciële vluchten kunnen binnenkort zijn voorzien van een nieuw minute-by-minute trackingsysteem. Dit systeem zendt bij een noodgeval om de minuut een automatisch signaal uit, hierdoor wordt het makkelijker om vliegtuigen op te sporen. De nieuwe maatregel is een reactie op vlucht MH370 van Malaysia Airlines. De vlucht van Kuala Lumpur naar Beijing, met 239 mensen aan boord, is vorig jaar verdwenen en nog steeds niet gevonden.

 

Het huidige trackingsysteem heeft zijn beperkingen, zo worden vliegtuigen niet altijd door de radar gezien als ze boven zee vliegen of als ze onder een bepaalde hoogte vliegen. Door de nieuwe regelgeving zouden airlines verplicht zijn hun vliegtuigen te volgen met een systeem dat om de 15 minuten de locatie van het vliegtuig uitzendt en als er zich een abnormale situatie voordoet wordt het interval een minuut. De luchtvaartmaatschappijen worden ook verantwoordelijk om deze data met de autoriteiten te delen als dit noodzakelijk is.

De nieuwe regels zijn opgesteld door een werkgroep uit de industrie en zullen eind dit jaar ingaan, aldus de International Civil Aviation Organisation (ICAO). Het initiatief wordt morgen voorgesteld aan de 191 leden van de organisatie bij de vergadering in Montreal die tot donderdag duurt. Het is al bekend dat de leden het unaniem eens zijn over het nieuwe systeem. Binnen de komende 6 maanden wordt een laatste voorstel verstuurd naar de ICAO-Raad voor ratificatie.

Door: Bas Witte

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button