fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Turkish Airlines zoekt buitenlandse piloten en cabine crew

Turkish_piloten_flight_academy_school

Turkish Airlines wil in 2015 500 piloten en 2.000 cabin crew aannemen. Dit zei de CEO Temel Kotil zondag.

Buitenlands

Kotil sprak met Anadolu waarin hij aangaf dat Turkish met 16% groeide in 2014 en dat hetzelfde getal in 2015 wordt verwacht. De maatschappij heeft moeite om deze groei met personeel bij te benen. Ook in 2015 worden weer bestemmingen en frequenties uitgebreid. In dit jaar komen er 34 vliegtuigen bij zodat er eind 2015 273 kisten in de vloot zijn.

Momenteel heet Turkish 3.500 piloten in dienst en omdat er geen piloten meer zijn in Turkije wordt nu naar buitenlandse piloten gekeken. Begin mei zijn er zogenaamde ‘roadshows‘ in Londen en Dublin.

Nadeel voor beginnend piloten is dat Turkish vooral captains zoekt. De positie van co-piloot (waar een beginnend piloot mee begint) kan Turkish grotendeels vullen met de afgestudeerden van de eigen vliegschool.

Roadshow Amsterdam

[su_row][su_column size=”1/3″]Turkish_piloten_flight_academy_school[/su_column]
[su_column size=”2/3″]

Op 26 en 27 februari is er een pilot roadshow in Amsterdam. Captain en First-Officers zijn uitgenodigd langs te komen op 26 en 27 februari. Er is een ochtend sessie om 10:00 en een middagsessie om 15:00.
Meer informatie staat hier.
[/su_column][/su_row]


Piloot worden?

Hoe gaat dat nu in zijn werk? Wat moet je doen om piloot te worden, welke opleidingen zijn er allemaal en, niet onbelangrijk: is het wel verstandig om piloot te worden?

Up in the Sky heeft in samenwerking met Jaap Schellinger een website ontwikkeld met daarop alle relevante informatie die je nodig hebt om de afweging te maken of jij piloot wilt worden: www.hoewordikpiloot.nl. Ons doel hiermee is om feitelijke informatie te bieden: welke vliegscholen zijn er, wat doet een piloot, hoe ziet de opleiding er uit. Daarnaast willen we overwegingen aandragen: waar moet je aan denken voordat je de stap zet? Is het verstandig om op dit moment piloot te worden en heb je een back-up plan (een plan B) voor als het tegenzit?

Logo_Hoewordikpiloot_ad

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button