fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

KLM 737 in het gras op Schiphol – Foto’s

©De moeder van Chris Grew
©De moeder van Chris Grew

Een Boeing 737-800 van KLM is op Schiphol van de taxibaan geschoten. Het toestel kwam van de gate en was onderweg om te vertrekken naar Madrid. Om 09:45 had de Boeing weg moeten zijn voor vlucht KL 1701. Op de fotot lijkt het dat de bocht te krap genomen is, maar dit is nog niet bevestigd. De passagiers zijn volgens KLM niet in gevaar geweest.

De 737 (PH-BXI) staat ten zuiden van de Zwanenburg baan (18C-36C). Het toestel heeft zijn transponder uitgezet, waardoor het niet meer te zien is op websites zoals flightradar24.

Achter de 737 kwam een 747 van KLM onderweg naar Sint Maarten (KL785). Marcel J is passagier van de 747 en hij meldt op Twitter dat zijn piloot zegt dat de 737 nu weggezakt is in het gras en het toestel op de motor rust. De piloten van de 747 konden er lastig langs, maar zijn na een uur toch onderweg naar Sint Maarten.

KLM meldt dat de passagiers uit het vliegtuig worden gehaald en dat er een ander vliegtuig wordt geregeld om ze naar Madrid te brengen. Rond 13:00 is een tankwagen gearriveerd. Waarschijnlijk wordt de brandstof uit het vliegtuig gehaald om het lichter te maken. Om kwart over drie is een towtruck ter plaatse.

Onderstaande foto is genomen vanuit de PH-BFB, de 747 die achter de PH-BXI taxiede.

©De moeder van Chris Grew
©De moeder van Chris Grew

Weer los

Inmiddels is het toestel weer losgetrokken, zo’n 10 uur nadat het vast is komen te zitten.

©VID livestream
©VID livestream

Aan boord van de 737 worden uiteraard ook foto’s gemaakt.

ArjanSPL heeft van een afstandje een foto gemaakt en op Twitter gezet:

KLM_737_Runway_Excursion_Schiphol

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button