fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Officieel: Nieuwe easyJet kleurenschema

©easyJet
©easyJet

Eerder lekte de foto’s al uit, maar nu onthult easyJet officieel het nieuwe kleurenschema.

Het is de eerste verandering op de romp sinds 1998, toen het telefoonnummer werd verwijderd. Het kenmerkende Oranje blijft bestaan, maar de grenzen zijn veranderd zoadat het logo nu 15% groter op de staart kan. Ook is er een extra oranje streep toegevoegd. EasyJet stapt af van het voeren van .com.

©easyJet
©easyJet
Op alle nieuwe leveringen vanaf april komt het nieuwe kleurenschema te staan. EasyJet heeft 197 nieuwe toestellen in bestelling staan bij Airbus, allen A320 of A319’s. Ook worden de jongere bestaande toestellen bij hun standaard sluitbeurt in he nieuwe schema overgespoten. Het overspuiten gebeurt elke 6 jaar. Eind 2015 zullen er 29 toestellen in de nieuwe livrei zijn. Eind 2017 zal 50% van de vloot de nieuwe look hebben.

Historie

In de historie zijn er slechts twee andere kleurenschema’s geweest. Die vanaf 1995 toen easyJet begon en de met de switch naar online boeken in 1998. Nu de maatschappij 20 wordt is het tijd voor iets nieuws.

EasyJet_A319_Schiphol_Take-off

©easyJet
©easyJet

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button