fbpx
MilitairOnderwerpen

Embraer KC-390 maakt eerste vlucht

KC-390 Take Off_01De Embraer KC-390 heeft gister de eerste succesvolle vlucht gemaakt. De KC-390 is een militair vliegtuig dat onder andere gebruikt kan worden voor transport of voor het bijtanken in de lucht van andere vliegtuigen. De testpiloten Mozart Louzada en Marcos Salgado de Oliveira Lima en de flight test engineers Raphael Lima en Roberto Becker vlogen het toestel voor 1 uur en 25 minuten terwijl ze de prestatie, systemen en vliegkwaliteiten testten.

“Deze eerste vlucht is een fundamentele stap in de voltooiing van de taak die we zijn toevertrouwd. De KC-390 is het resultaat van een nauwe samenwerking met de Braziliaanse luchtmacht en internationale partners, die vertegenwoordigen wat waarschijnlijk de grootste technologische uitdaging is die het bedrijf ooit heeft gehad. Wij zijn diep ontroerd dat we deze belangrijke mijlpaal hebben bereikt”, zei Frederico Fleury Curado, voorzitter en CEO van Embraer.

“Het programma blijft zich voortzetten zoals gepland en de KC-390 heeft inmiddels interesse gewekt uit verschillende landen over de hele wereld”, zei Jackson Schneider, voorzitter en CEO van Embraer Defense & Safety. “We zijn trots op onze blijvende toewijding aan de ontwikkeling van dit vliegtuig, die een nieuwe standaard zal zetten in de categorie van tactisch militair vervoer.”

“De KC-390’s zullen de ruggengraat van luchttransport vormen voor de Braziliaanse luchtmacht. Van de Amazone naar Antarctica, de vloot van 28 vliegtuigen zal een sleutelrol spelen in de diversiteit van de projecten van de Braziliaanse Staat, van wetenschappelijk onderzoek tot het behoudt van de soevereiniteit”, zei de bevelhebber van de Braziliaanse lucht-en ruimtevaart, Luitenant-Brigadier Generaal Nivaldo Luiz Rossato.

Op haar eerste vlucht werden de verschillende systemen getest en werden er manoeuvres uitgevoerd voor de evaluatie over de prestaties en vliegkwaliteiten van de Embraer. “De KC-390 gedroeg zich in een volgzame en voorspelbare manier,” zei captain Louzada. “Het geavanceerde fly-by-wire flight control systeem en de nieuwste generatie avionica maakte het vliegen gemakkelijk en maakte het een gladde en precieze vlucht.”

Over de KC-390

De KC-390 is een project van de Braziliaanse luchtmacht en Embraer. Ze ontwikkelen en produceren een tactisch militair transport- en air-to-air fueling vliegtuig. Het toestel vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit in technologie en innovatie voor de Braziliaanse luchtvaartindustrie. Dit vliegtuig is ontworpen om de nieuwe standaard te zetten in haar klasse, tegen lagere operationele kosten en met de flexibiliteit om een breed scala aan missies uit te voeren: vervoer en airdropping van lading en troepen, bijtanken, search & rescue, het bestrijden van bosbranden, enzovoorts.

Op 20 mei 2014 ondertekenden Embraer en de Braziliaanse luchtmacht het serieproductie contract voor de levering van 28 KC-390 toestellen. Naast de order van de Braziliaanse luchtmacht zijn er ook andere landen die de Embraer hebben besteld, voor een totaal van 32 extra vliegtuigen.

Teaser van de eerste vlucht

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=z9PyzEbU8AI”]

Bron

Door: Bas Witte

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button