fbpx
AirlinesOnderwerpen

Safety record TransAsia onder vergrootglas

De autoriteiten van Taiwan gaan druk uitoefenen op TransAsia om de onderhouds- en veiligheidsprocedures te verbeteren.

Crashes

Het is de 5e crash van TransAsia sinds 1995, de twee grootste crashes gebeurden 7 maanden na elkaar. Bij alle 5 de ongelukken moest het vliegtuig worden afgeschreven.

In 1995 crashte een ATR 72-200 met 4 crewleden aan boord op een vlucht van Penplu naar Taipei. Alle inzittenden kwamen om.
In 2002 verongelukte een ATR 72 vrachtvliegtuig, beide crewleden kwamen om.
Een A321 landde in maart 2003 op Tainan Airport, toen een vrachtwagen zonder toestemming de baan overstak. Iedereen overleefde de crash, maar het vliegtuig kon afgeschreven worden.
In 2014 crashte een ATR 72-500 bij de landing tijdens slecht zicht op een dorp vlakbij de landingsbaan. 48 mensen kwamen om.

Tussen de tachtiger jaren en de zero’s had Taiwan een slecht veiligheidsniveau, vooral door ongelukken van flatcarrier China Airlines. Het laatste onderzoek voor de twee TransAsia crashes van afgelopen maanden was in 2002. Een 747 van China Air brak in stukken midden in de lucht. Alle 225 inzittenden kwamen om. Daarna heeft Taiwan onder andere de IATA om hulp gevraagd om controles en procedures te verbeteren.

TransAsia

TransAsia is de derde maatschappij van Taiwan en voert zowel binnenlandse als internationale vluchten uit. De vloot bestaat uit (nu nog) 10 ATR’s, 9 A320family en 2 A330’s. Bestemmingen liggen vooral in China, Taiwan, Japan en Thailand. Andere grote maatschappij uit Taiwan zijn naast China Airlines: Eva Air. TransAsia wil flink groeien en mogelijk ook vluchten naar de VS en Europa uit gaan voeren.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button