fbpx
AirlinesOnderwerpen

Avianca Holdings plaatst een order voor 100 A320s

Airbus A320Airbus heeft gisteren bevestigd dat de Colombiaanse airline Avianca Holdings een order van 100 Airbus A320neo’s heeft geplaatst. De order is rond de 10,6 miljard dollar waard volgens de prijslijst. Avianca Holdings is ontstaan uit een fusie in 2010 van Avianca uit Colombia en TACA Airlines uit El Salvador.

Deze order is een vervolg van de verklaring die Airbus in januari dit jaar deed. De vliegtuigbouwer haalde 5 orders binnen van een nieuwe nog niet geïdentificeerde klant voor hun A330’s, de orders hadden een gezamenlijke waarde van rond de 1,1 miljard dollar op de prijslijst.

“Na een zware technische evaluatie hebben we de A320neo familie gekozen voor haar zuinigheid, betrouwbaarheid en comfort.” Aldus Fabio Villegas Ramirez, CEO van Avianca. “Deze kwaliteiten zijn essentieel om verder te groeien en om onze vloot te moderniseren en zo de ervaring voor de passagiers te verbeteren.” voegt hij eraan toe.

John Leahy, COO van Airbus heeft gereageerd: “Airbus is bevoorrecht om met Avianca te werken voor deze belangrijke overeenkomst. We zijn trots dat Avianca vertrouwd op de A320neo voor het moderniseren van hun vloot. De A320neo is het ideale toestel voor het netwerk en het businessmodel van Avianca.”

Avianca Holdings werkt al jaren samen met Airbus om hun vloot te moderniseren. In 2012 heeft de airline al 51 A320’s besteld waaronder 33 A320neo’s. De airline heeft nu orders lopen voor 200 Airbus toestellen, met al bijna 130 toestellen van Airbus in operatie.

Tot op heden heeft het A320neo programma 245 orders van zeven klanten in Latijns-Amerika: Avianca, Azul, Interjet, LAN, TAM, VivaAerobus en Volaris. Er zijn meer dan 550 Airbus vliegtuigen in gebruik in heel Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. In de afgelopen tien jaar heeft Airbus de operationele vloot verdrievoudigd, terwijl ze meer dan 60 procent van alle vliegtuigen leveren in de regio.

Door: Bas Witte

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button