fbpx
Onderwerpen

Dramaserie over Plesman en Fokker

Anthony_Fokker

In 2018 komt er een dramaserie op TV over de historie van Plesman en Fokker.

Nederlandse Luchtvaart

De serie gaat over de levens van Anthony Fokker en Albert Plesman. Plesman was de eerste president-directeur van de KLM. Beide figuren zijn pioniers wat betreft commerciële luchtvaart. De levens van beide mannen nemen een belangrijke plaats in in de serie. Daarnaast komt ook de historie van de KLM en Schiphol aan bod. Avrotros gaat de serie uitzenden.

In 2018 moet de serie klaar zijn, één jaar voor het honderdjarig bestaan van de oudste nog bestaande maatschappij, KLM. Eén van de initiatiefnemers is Jeroen Plesman, achterkleinkind van Albert Plesman. In 2013 begon hij te onderzoeken of een dramaserie over zijn overgrootvader haalbaar was.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button