fbpx
IncidentenOnderwerpen

Lombok Airport 45 uur dicht na runway excursion ATR72 Garuda

Op 3 februari belandde een ATR72-600 van Garuda Indonesia naast de baan op Lombok Airport. De vlucht uitgevoerd door toestel PK-GAG was afkomstig van Denpasar, Bali. Na landing op baan 13 om 17:03 maakte de ATR een bocht naar rechts en kwam op het gras terecht zo’n 15-20 meter van het asfalt.

Er waren 28 volwassen passagiers en een baby aan boord. Niemand raakte gewond. De crew bestond uit twee co-piloten in opleiding en een instructeur. Het toestel zorgde ervoor dat er geen andere vliegtuigen konden landen op het kleine vliegveld. Bij een gebrek aan zwaar materieel om de ATR weg te halen is het vliegveld 45 uur afgesloten geweest, tot 5 februari 14:10 lokale tijd.

Een kraan moest vanuit Bali komen om het toestel weg te krijgen. Baan 13/31 is 2750 meter lang.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button