IncidentenOnderwerp

Succesvolle noodlanding dankzij iPad

Piper_PA28_CAE_Aviation_KLSEen piloot en zijn vrouw hebben een succesvolle noodlanding gemaakt zonder landingsgestel met behulp van hun iPad. Ze vlogen in een eenmotorige Piper PA-24-250 Comanche en waren op weg van Wyoming naar Wisconsin toen het elektrische systeem faalde. Op dat punt waren ze ongeveer 120 kilometer verwijderd van het regionale vliegveld in Rapid City, waar ze uiteindelijk zijn geland. Doordat het elektrische systeem faalde konden ze het landingsgestel niet meer uitklappen en hadden ze geen toegang meer tot de on-board computers van de Piper, ze gebruikte de iPad om een veilige landingsplaats te zoeken. Door de afwezigheid van stroom werkte de radio niet en konden ze de luchtverkeersleiding van het vliegveld ook niet op de hoogte stellen van hun situatie. Ze zijn uiteindelijk zonder toestemming op de landingsbaan van de luchthaven geland die wordt gebruikt voor de kleine luchtvaart. De hoofdbaan is niet uit de operatie geweest. Beide piloten hebben de noodlanding overleefd.

Er is niet bekend wie de piloten waren, wel staat het vliegtuig op de naam van Alen Enterprises Inc DBA. Tim Daly, de chef van het brandweerkorps in Rapid City heeft gereageerd: “Hij moet wel een super goede piloot zijn.” Het onderzoek loopt nog.

Door: Bas Witte

Het toestel op de foto heeft niks met het bericht te maken
 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button