fbpx
AirlinesOnderwerpen

EuroLot stopt ermee

EuroLOT_Bombardier_Q400

Poolse regionale maatschappij EuroLot stopt in het geheel met de vluchten. De maatschappij is een dochter van flatcarrier LOT.

De maatschappij draait al jaren met verlies en zal nu failliet worden verklaard, zo melden Poolse media. Op 31 maart worden de laatste vluchten uitgevoerd. Het ministerie van financiën zegt twee maanden naar opties te hebben gekeken, maar ziet geen enkele manier de maatschappij winstgevend te krijgen. De staat is 62,1% eigenaar van EuroLOT.

Vliegtuigen van EuroLOT zullen overgaan naar LOT. Ook LOT heeft het lang zwaar gehad, maar de maatschappij maakte in december bekend dat het beter gaat. De maatschappij is in 1996 opgericht om regionale vluchten over te nemen van LOT. EuroLOT vliegt met 10 Bombardier Q400’s en drie E175’s naar 20 bestemmingen, waaronder Schiphol.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button