fbpx
AirlinesOnderwerpen

Fastjet breidt netwerk uit

Fastjet_A319_MbeyaFastjet, de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij uit Tanzania, breidt hun netwerk uit. De low-cost carrier opereert vanaf 30 maart 2015 4 keer per week de route Kilimanjaro – Mwanza. Ook gaat de airline frequenter de route Dar es Salaam – Mwanza uitvoeren, met 3 nachtvluchten per week extra staat de teller op dan 28 keer per week.

Fastjet

Het is knap dat fastjet nog bestaat. Er zijn meerdere maatschappijen geweest die het geprobeerd hebben, maar waar het toch niet gelukt is. In veel Afrikaanse landen is nog veel protectionisme en daarom is het moeilijk om een pan Afrikaans netwerk op te zetten. Eén van de chief executives legt het helder uit in een interview. Zo moest de eerste internationale route naar Zuid-Afrika een aantal keer worden uitgesteld. Fastjet is begonnen in Tanzania, waarschijnlijk omdat daar geen nationale maatschappij (meer) is.

Vloot

Fastjet heeft momenteel 4 A319’s in hun vloot waarvan 3 operationeel. Ze vliegen momenteel vanaf de grootste stad in Tanzania, Fastjet-routesDar es Salaam. De airline is bezig om de vloot naar 13 toestellen uit te breiden voor het eind van 2015. In Tanzania zijn de wegen zeer slecht en worden auto’s dikwijls door de politie ‘doorzocht’, waardoor een reis niet opschiet. Treinen rijden niet of nauwelijks, de bus is het enige openbaar vervoer middel. Veel maatschappijen onderhouden de bussen slecht en wegen zijn onverlicht. Er zijn dus veel ongelukken. Hier is fastjet (onder andere opgericht door Stelios Haji-Iaonnou, oprichter van easyJet) op ingesprongen. Vanaf 20 euro kan je naar de andere kant van het land vliegen. Handel kan hierdoor floreren en de economie kan er alleen maar op vooruit gaan, modern ontwikkelingswerk dus eigenlijk. Hiernaast is het huidige netwerk van de luchtvaartmaatschappij te zien.

Door: Bas Witte

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button