fbpx
AirlinesOnderwerpen

Het rehabilitatie plan van THAI

Thai_747De nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand maakt de laatste jaren flink verlies en heeft een rehabilitatie plan opgesteld die inmiddels is goedgekeurd door the State Enterprise Policy Comittee van Thailand. Het plan bevat onder andere het ontslaan van 5.000 werknemers, er werken momenteel ongeveer 25.000 mensen bij THAI. Ook gaat de airline een aantal routes schrappen, een deel van haar toestellen, en een aantal aandelen verkopen.

Routes

Ook een aantal routes worden geschrapt door de airline, eerder is de route Bangkok-Johannesburg al geschrapt, op 15 januari dit jaar. Van de routes Bangkok-Madrid, Bangkok-Moscow en Bangkok-Los Angeles wordt verwacht dat ze in het tweede kwartaal dit jaar geschrapt worden. In het vierde kwartaal van 2015 wordt de beslissing gemaakt of de routes Bangkok-Rome, Bangkok-Milan, Bangkok-Brussels, Bangkok-Brisbane, Bangkok-Sapporo, Bangkok-Colombo, Bangkok-Denpasar en Bangkok-Hyderabad worden geschrapt of niet, op deze routes maakt THAI geen winst, maar ze hebben wel potentie.

Vloot

Ook de vloot van THAI is onder de loep genomen. THAI gaat 22 toestellen verkopen waaronder 14 Boeing 747-500’s en een aantal Airbus A340-600 toestellen. De vloot van de Thaise luchtvaartmaatschappij bevat nu onder andere ook 4 787-8’s en 6 A380-800’s, deze toestellen blijven operationeel volgens het plan.

Aandelen

THAI Airways heeft ook een aantal aandelen die ze gaan verkopen. Het gaat onder andere over de aandelen in Nok Air (39%), BAFS (22,59%) en Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel (30%). Ook is de airline van plan de aandelen in Amari Airport Hotel en Royal Orchid Sheraton Hotel te verkopen als een deel van het rehabilitatie plan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button