fbpx
IncidentenOnderwerpen

20% TransAsia piloten halen tests niet

TransAsia_ATR_72-500

Na de crash van de TransAsia ATR72 vorige week moesten alle piloten een extra test doen, voordat er weer gevlogen mocht worden. TransAsia heeft 68 piloten in dienst die op ATR’s vliegen. 10 piloten hebben het mondeling examen niet gehaald. Er moest uitgelegd worden wat te doen bij een motoruitval.

Daarnaast hebben 19 piloten de test niet gedaan, wegens ziekte of omdat ze niet in Taiwan waren. Dit meldt de Civil Aviation Authority (CAA). Alle 29 piloten zijn geschorst door de CAA. De 10 gezakten mogen herexamen doen, de 19 anderen moeten snel naar Taiwan komen en de test doen. Tot die tijd mogen ze niet (zelf) vliegen, zodra ze de test gedaan hebben kunnen ze weer aan de slag.

TransAsia noemt het resultaat niet acceptabel. De maatschappij gaat haar piloten beter trainen. Piloten die de tests hebben gedaan zeggen dat de tests zijn afgenomen door een offical van de CAA en een piloot van de concurrent Uni Air (onderdeel van Eva Airways). Het heeft grote gevolgen voor de piloten. Ze zijn een maand geschorst en mogen dan herexamen doen. Als ze dat weer niet halen worden ze ontslagen.

TransAsia_GE235Vorige week crashte een ATR vlak na take-off. Eén motor viel uit en daarna is de andere motor uitgezet. Er is speculatie dat de piloten per ongeluk de verkeerde motor hebben uitgezet. De CAA komt nog met een rapport waarin de feiten komen te staan.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button