fbpx
AirlinesOnderwerpen

JetBlue wil zich onderscheiden door digitalisering

JetBlue_JFK_A320_New_YorkJetBlue heeft onlangs Apple Pay en hun nieuwe app Inflight Service Assistant gelanceerd. Deze ontwikkelingen kunnen net de doorslag geven aan passagiers om te kiezen voor jetBlue in plaats van andere luchtvaartmaatschappijen. JetBlue is nu ook met de bèta versie bezig van internet aan boord, de Basic Web versie is nu gratis. Als men een betere connectie wil om bijvoorbeeld films te streamen moet men hiervoor betalen. De internetverbinding is nu beschikbaar op het grootste deel van de vloot van jetBlue, in de toekomst wil de airline het aanbieden in al hun toestellen.

Apple Pay

Met Apple Pay kunnen passagiers betalen aan boord van het vliegtuig met behulp van hun iPhone 6, iPhone 6+ of in de toekomst met hun Apple Watch. Men kan sinds 2007 al niet meer met contant geld betalen aan boord van een vliegtuig van jetBlue maar hoopt dat Apple Pay en andere inflight experiences nog meer klanten trekken.

Inflight Service Assistant

Buiten Apple Pay heeft jetBlue ook de app Inflight Service Assistant aangekondigd voor hun cabinepersoneel. De luchtvaartmaatschappij wacht op goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) en zal daarna al hun 3.500 crew leden uitrusten met een iPad mini en de app zodat zij geen kilo’s papierwerk meer hoeven mee te dragen, aldus ABC News. De app moet zorgen voor een betere passanger experience aan boord zoals bijvoorbeeld een felicitatie op hun verjaardag of up-to-date vluchtinformatie over de overstap vluchten van passagiers.

Concurrentie strategie

JetBlue heeft vorig jaar november afgezien van een gratis stuk ingecheckt bagage per passagier op sommige vluchten. Nu is Southwest nog de enige airline in Amerika waar passagiers wel een gratis stuk bagage kunnen inchecken. Deze ontwikkeling lijken de klant te verleiden om toch nog voor jetBlue te kiezen.

Door: Bas Witte

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button