AirlinesOnderwerp

Korean Air bestelt 5 777F’s

Korean Air- 777FBoeing en Korean Air hebben vandaag een order voor 5 777 Freighter toestellen afgerond. De order die volgens prijslijsten meer dan 1,5 miljard dollar waard is, voegt nog meer efficiëntie en betrouwbaarheid toe aan de volledige Boeing vrachtvloot van Korean Air, aldus Boeing. Als één van de grootste cargo airlines, opereert Korean Air een cargo vloot van 26 Boeing toestellen waaronder 17 747-400, 5 747-8 en 4 777F’s.

“We waarderen onze blijvende samenwerking met Korean Air en we zijn blij dat ze de 777F hebben gekozen om hun cargo vloot te ondersteunen” zei Ihssane Mounir, senior vice president van Asia Sales van Boeing. “Deze order demonstreert Korean Air’s verbintenis met excellentie en het zal de airline helpen om hun positie als leidende airline te behouden.” voegt hijeraan toe. De nationale luchtvaartmaatschappij van Korea heeft momenteel 86 Boeings in haar vloot en heeft nog orders voor een extra 40 toestellen openstaan waaronder 12 777-300ER’s, 10 747-8 Intercontinentals, 10 787-9 Dreamliners, 2 747-8F’s en 6 777F’s.

De 777F is heeft een bereik van ongeveer 9.000 kilometer met een volledige payload. Door de grote range kan er veel worden bespaard op extra landingen die kosten met zich meebrengen. Volgens de Boeing World Air Cargo Forecast groeit cargo transport met 4,7% per jaar. Meer dan 90% van alle vrachttoestellen ter wereld zijn van Boeing.

Door: Bas Witte

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/