fbpx
AirlinesOnderwerpen

Spring Airlines rond de tafel voor 30 toestellen

Spring AirlinesSpring Airlines, de Chinese low-cost carrier (LCC) van miljardair Wang Zhenghua, is aan het overleggen met Boeing en Airbus voor de aanschaf van 30 nieuwe toestellen. De luchtvaartmaatschappij met een basis in Shanghai wil de order nog dit jaar plaatsen, heeft vice president van Spring, Stephen Wang, vandaag gezegd in een interview. De order bevat ook nog een optie voor een extra 30 vliegtuigen. “China is een gigantische markt”, heeft Wang gezegd: “De markt wordt nog groter in de komende decennia. De LCC’s in China zullen heel snel dubbelcijferige marktaandelen van de markt bezitten in plaats van de huidige 5%.”

Spring Airlines wil hun vloot verdubbelen tot 100 vliegtuigen voor 2018. De groeiende economie in China maakt vliegen voor meer mensen in het land met de grootste populatie steeds betaalbaarder. De airline wil in 2015 het aantal internationaal vervoerde passagiers vergroten met 25% heeft de president van de LCC in september vorig jaar gezegd. Het is tot nu toe onwaarschijnlijk dat de luchtvaartmaatschappij in de voetsporen treedt van AirAsia en Scoot voor het vliegen van lange afstand vluchten: “We zullen pas na 2020 onze ogen richten op long-haul, voor nu focussen we ons op de short-haul vluchten, we hebben al gezien dat long-haul niet werk voor LCC’s.”

Spring Airlines is opgericht in 2005. Het is de eerste low-budget maatschappij van China en opereert met Airbus A320’s. Ze hebben afgelopen woensdag hun 50ste Airbus A320 in ontvangt genomen en vielen onlangs op door hun nieuwe boarding tactiek. Ze claimen dat ze 40% goedkoper zijn dan hun concurrentie op dezelfde vluchten. Ze vliegen 90 routes in China en daarbuiten.

Door: Bas Witte

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button