fbpx
Opmerkelijk

Noot-incident Korean: bestraft met 1 jaar cel

Korean_Air_Flight_Attendant_1Heather Cho, de dochter van de CEO van Korean Air, Cho Hyun-ah, moet 1 jaar achter de tralies. Ze is schuldig bevonden aan het overschrijden van de autoriteit van de piloot. “Haar actie was extreem gevaarlijk en miste gezond verstand.” Aldus de rechter gisteren in Seoul Western District Court. “De waardigheid van de flight attendant stortte in door geld en hiërarchie nadat Cho hem als een slaaf behandelde.”

Ook werd ze schuldig bevonden aan het veranderen van de vluchtroute. Haar advocaat, Suh Chang Hee, wilde niet zeggen of ze in hoger beroep gaan of niet. Na de arrestatie van Cho in december vorig jaar volgde publieke verontwaardiging. Het incident heropende de discussie over families die te veel macht hebben en daardoor “een gevoel van privilege krijgen”, heeft de Dong-A Ilbo krant gezegd in een artikel op 9 december.

“Ze moet haar verontschuldiging aanbieden en beseffen dat ze de steward als slaaf heeft behandeld terwijl ze hem ook nog fysiek aanviel” Aldus de JoongAng Ilbo krant vorige week: “De houding van Cho en Korean Air tijdens de hoorzitting lieten zien dat ze het echte probleem van dit incident niet inzien.”

De president van Zuid-Korea, Park Geun Hye, heeft in januari in een persconferentie gezegd: “We moeten executives geen speciale behandeling geven omdat ze executives zijn, maar we moeten ze ook niet discrimineren om dezelfde reden.” De regering van Zuid-Korea stelt steeds meer wetten op om de machtige families niet nog machtiger te maken.

Cho heeft tijdens haar proces afgezien van al haar posities binnen Korean Air. Haar vader, de CEO van Korean heeft zich verontschuldigd voor het gedrag van zijn dochter.

Door: Bas Witte

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button