fbpx
IncidentenOnderwerpen

Korean Air A330 botst tegen ander toestel

Korean Air A330Vlucht KE472 van Korean Air is vlak voor het opstijgen tegen een geparkeerd toestel gebotst. De Airbus A330-200 steeg op vanaf Yangon-Mingaladon Airport in Myanmar en raakte met de vleugel de staart van een ATR-72 van Bangkok Airways die daar geparkeerd stond. De piloten merkte de botsing niet op, waarschijnlijk doordat het donker was, en stegen gewoon op. Pas 20 minuten later werden ze door de luchtverkeersleiders geïnformeerd over de botsing. Het toestel was onderweg naar Seoul-Incheon International Airport maar de crew besloot om om te keren om de schade te bekijken. De Airbus is vervolgens om 00:35 lokale tijd weer geland op Yangon-Mingaladon.

Door: Bas Witte

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button