fbpx
Onderwerpen

British Airways Sponsored Programme

British Airways careersOp 23 februari lanceert British Airways het Flagship Future Pilot Programme. Het is een gesponsord trainingsprogramma dat gemaakt is om toekomstige piloten zonder of met weinig ervaring te selecteren en vervolgens te trainen. Aangezien het een gesponsord programma is, hoeft de kandidaat zelf geen geld in te leggen. Dit is omdat ze bij British Airways in de toekomst geloven. BA zoekt wel alleen de beste kandidaten, de minimumeisen zijn dan ook vrij hoog.

British Airways deed dit in het verleden ook. Over ongeveer twee maanden is er weer een groep BA kandidaten afgestudeerd op de Oxford Aviation Academy. Dat is de reden dat ze nu nieuwe kandidaten zoeken. Na de opleiding zal je beginnen als First Officer op een van de short-haul vliegtuigen op een basis in Londen. Is dit wat voor jou? De aanmeldingen gaan op 23 februari van start, de laatste datum om je aan te melden is zondag 8 maart om 23:59 Engelse tijd.

De eisen voor het gesponsorde programma van British Airways

 • Je moet op 1 september 2015 tussen de 18 en de 55 jaar oud zijn.
 • Je moet het recht hebben om te wonen en te werken in het Verenigd Koninkrijk.
 • Je moet een geldig paspoort hebben die op 1 september 2015 nog minimaal 12 maanden geldig is.
 • Je moet 5 GCSE’s gedaan hebben met een Grade C of hoger. Engelse taal, wiskunde, natuurkunde moeten bij deze 5 zitten, general studies niet.
 • Verder moet je ook nog 3 A-levels hebben met Grade BBC of hoger. Hier mogen general studies en critical thinking ook niet bij zitten. Heb je dit niet, dan mag je ook een Honours Degree op 2:2 of hoger hebben of een pass in een hogere titel zoals een MSc, Phil, Phil, PhD, MBA.
 • Je moet een EASA klasse 1 medical kunnen krijgen. Je moet ook aan de British Airways medical criteria voldoen. Dit wordt getest bij het BAHS Medical Assessment at Waterside.
 • Je lengte moet tussen de 157 en de 191 centimeter zijn. Ben je langer dan 191 centimeter? Dan kun je jouw gegevens wel doorsturen maar zul je een extra check moeten ondergaan om te kijken of je wel in de toestellen van British Airways ‘past’.

Je ziet het al, het is erg lastig om het Nederlandse schoolsysteem te vergelijken met het Engelse schoolsysteem. Het is dan ook erg in het voordeel als je je middelbare school in Engeland hebt gedaan.

Verder ben je als persoon…

 • Flexibel. Je houdt van reizen maar je weet dat je dit op elke dag van het jaar zou moeten doen, dag en nacht.
 • Erg gemotiveerd voor een carrière bij British Airways.
 • Bereid om een fulltime training te ondergaan waar je tot het uiterste zal moeten gaan om zo hoog mogelijke resultaten te bereiken. Je hebt een goede hand-oog coördinatie vaardigheden. Je begrijpt mechanische en wiskundige processen.
 • Stressbestendig. Je zal uiteindelijk een hoge werkdruk aan moeten kunnen. Je zal complexe problemen onder (tijds)druk moeten kunnen oplossen.
 • Een teamspeler. Je hebt ook leidinggevende kwaliteiten om uiteindelijk een British Airways captain te kunnen worden.
 • Communicatief zeer sterk. Je spreekt en schrijft dan ook vloeiend Engels.

Het sollicitatieproces

Het gebeurt allemaal online. Je krijgt eerst een aantal vragen, waarna je je CV moet insturen (maximaal 2 pagina’s), gevolgd door een motivatiebrief (maximaal 600 woorden). Bedenk nog even het volgende.

 • Op je CV moet je werkervaring tot op de dag van vandaag weergegeven zijn.
 • Op je CV moeten je academische prestaties tot op de dag van vandaag weergegeven zijn.
 • Op je CV staan alle relevante interesses. Van kwalificaties, prijzen, vliegervaring (hoe weinig het ook is) en cursussen tot en met de air shows waar je aanwezig bent geweest.
 • In je motivatiebrief staat waarom je piloot wilt worden, wat je tot nu toe hebt gedaan om deze droom te verwezenlijken, en waarom je dit bij British Airways zou willen.

Belangrijk

De opleiding kost op zichzelf £84.000. Als je de opleiding afmaakt en First Officer bij British Airways bent geworden, krijg je dit bedrag maandelijks in de eerste 7 jaar terug (belastingvrij). Het is mogelijk om dit bedrag via BA bij een partnerbank te lenen. Bedenk wel dat £84.000 op dit moment €113.400 is.

Bedenk dat de het na zondag 8 maart 2015, om 23:59, niet meer mogelijk is om je aan te melden voor dit Future Pilot Programme. BA kan de datum ook naar voren schuiven, dus als je dit wel; wees er snel bij!

Bekijk meer informatie op de website van British Airways.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button