fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Eerste vlucht CS300 deze week

CS-300_CSeries_1

Bombardier heeft het tijdsframe bekend gemaakt waarin de eerste vlucht van de C-series CS300 plaats zal vinden: 26-28 februari. Een exacte datum kan nog niet worden gegeven omdat het weer in Quebec, Canada nogal varieert in die periode.

Na een uitgebreide inspectie van Transport Canada is een vergunning gegeven voor het testprogramma. 48 uur van te voren zal een preciezer moment bekend gemaakt worden.

Rob Dewar, Vice President, CSeries Program, Bombardier Commercial Aircraft: “This is an exciting time. The first four CS100 Flight Test Vehicles (FTVs) have flown more than 1,000 hours, test results are looking great and the CS300 aircraft will perform its maiden flight in the coming days. The success of the CSeries aircraft program is testament to the dedication and hard work of our partners, suppliers and in-house teams, and it has also benefitted greatly from the involvement of our customers.”

CSeries

In de CSeries gaan 100 tot 149 stoelen. Indien gewenst kunnen er 160 stoelen in een CS300 worden geleverd. Er zijn 243 firm orders en 320 commitments. Eerste levering van de kleinere CS100 zal nog steeds in het tweede deel van 2015 zijn, volgens Bombardier. Airways News heeft echter berekend dat Bombardier dan met een 5x zo hoog tempo moet gaan testen dan ze voor de problemen deden. Dit lijkt onmogelijk. Het eerste toestel zou aan Malmo Aviation zijn, maar dit bedrijf maakte onlangs bekend niet meer launch customer te willen zijn. Of de order is geannuleerd is onduidelijk. De grotere CS300 moet ongeveer een half jaar later worden geleverd. De CSeries moet de concurrent voor de kleinste Airbus A320 en Boeing 737 worden.

CS-300_CSeries_2

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button