fbpx
AirlinesOnderwerpen

Royal Air Maroc opereert eerste transatlantische vlucht met 787-8

Royal Air Maroc 787-8Vandaag, 22 februari, voert Royal Air Maroc de eerste transatlantische vlucht uit met hun pas ontvangen 787-8 met vliegtuigregistratie CN-RGB. Het nieuwe toestel vliegt vanaf de basis van Royal Air Maroc in Casablanca naar John F. Kennedy International Airport in New York met vluchtnummer AT200. De airline heeft 5 dreamliners besteld bij Boeing met een optie voor 1 toestel meer. De luchtvaartmaatschappij uit Marokko heeft de eerste 787-8 in ontvangst genomen op 5 januari dit jaar. De dreamliners hebben als doel om het long-haul netwerk te verbeteren. Abdelhamid Khalil, de vice president van Royal Air Maroc, reageerde: “We wachten al enkele jaren om onze vloot te moderniseren met dit revolutionaire toestel”. De tot nu toe enige dreamliner van Royal Air Maroc werd voorheen gebruikt voor vluchten van Casablanca naar Parijs Orly en terug, als vervanging voor deze vlucht zet de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij nu één van hun Boeing 737-800’s in.

De vloot van de luchtvaartmaatschappij bestaat uit 50 vliegtuigen waaronder een 747, een 787, 767’s, 737NG’s en een aantal regionale vliegtuigen, waarvan de Embraer E-190 rond het einde van 2014 werd geïntroduceerd. Royal Air Maroc vliegt vanaf Casablanca naar 89 verschillende bestemmingen met 146 routes en 160 dagelijkse vluchten. Ze behoren daarmee tot één van de grotere Afrikaanse luchtvaartmaatschappijen en er gingen onlangs geruchten dat de airline zich zou aansluiten bij Star Alliance.

Door: Bas Witte 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button