fbpx
AirlinesOnderwerpen

Wil Thomas Cook van de vliegtuigmaatschappij af?

thomas cook airlinesThomas Cook zou van plan zijn om haar vliegtuigmaatschappij te verkopen. Er is nog geen deal in de maak, maar achter de schermen zou Thomas Cook gesprekken voeren met zowel directe concurrenten als investeringsfondsen.

Verkoop zou passen in het huidige saneringsprogramma

Het begon een paar maanden gelden. Harriet Green, de voormalig CEO, had het plan om Thomas Cook Airlines onder te brengen in een joint venture. Mocht dit niet lukken, dan zou het verkocht moeten worden. Het past goed in de bezuinigingsmaatregelen die afgekondigd werden toen Harriet Green in mei 2012 werd aangesteld. In 2011 ging de 174-jaar oude touroperator namelijk bijna failliet. Het bedrijf had het zwaar met de hoge brandstofprijzen en de spanningen in de Arabische wereld. Hierdoor waren typische vakantielanden zoals Tunesië en Egypte niet meer veilig. Ook was het als gevolg van de eurocrisis rommelig in Griekenland. De touroperator liep hierdoor veel inkomsten mis.

Harriet Green trad in november 2014 af. De opvolger, Peter Fankhauser, zou ook geïnteresseerd zijn in het plan om Thomas Cook Airlines af te stoten. Volgens Sunday Times zouden er op dit moment geen concrete gesprekken (meer) gevoerd worden. De vliegtuigmaatschappij zou nog wel aangeboden worden aan andere partijen.

Thomas Cook Group

De Thomas Cook Group is een grote verzameling reisbureaus. In Nederland is het eigenaar van Neckermann. Het is een grote concurrent van de TUI Group. Deze groep is onder meer eigenaar van Arkefly en KRAS reizen. De Thomas Cook Group bezit een aantal vliegtuigmaatschappijen die ze nu dus misschien gaan afstoten. Het gaat om Thomas Cook Airlines, Thomas Cook Airlines Belgium, Thomas Cook Airlines Scandinavia en Condor.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button