fbpx
AirlinesOnderwerpen

Aer Lingus bonden hebben twijfels bij IAG bod

Aer_Lingus_tailfin

De twee grootste vakbonden die Aer Lingus personeel vertegenwoordigen zeggen onafhankelijk van elkaar hun bedenkingen te hebben.

Vakbond IMPACT zegt nog steeds ernstige bedenkingen te hebben bij een mogelijk baanverlies en de verbindingen van de maatschappij. SIPTU zegt eert keiharde garanties te willen hebben voordat ze iets beslissen. De bonden hebben onderling nog geen overleg gehad. De Ondernemingsraad (waar de bonden ook zitting in hebben) zegt de bezwaren te hebben laten vallen en dus voor overname te zijn. Hier reageerden de bonden weer op door te zeggen dat dit niet de mening van de hele raad was, maar van de voorzitter.

Overname

IAG is het moederbedrijf van onder andere British Airways en Iberia en wil voor € 1,36 miljard Aer Lingus overnemen. In het aanbod van IAG staat ondermeer dat 23 slotpairs van Aer Lingus op Heathrow niet kunnen worden verkocht, ook niet binnen de IAG groep. De naam, locatie van het hoofdkantoor en de vestigingsplaats kunnen niet veranderd worden. Tenslotte biedt IAG aan de binnenlandse vluchten gegarandeerd 5 jaar te blijven vliegen. Volgens IAG is dit meer garantie dan de regering nu heeft; immers, Aer Lingus kan de routes ook opheffen. Met het aanbid zou de Ierse regering een belangrijke hand hebben in het meer garanderen van de toekomst van Aer Lingus, meer garanties dan er nu zijn.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button