AirlinesOnderwerp

Indiase startup Vistara wil naar Europa en VS

Vistara

Vistara is nog geen twee maanden uit, maar heeft nu al grootse plannen. De nieuwe binnenlandse full service maatschappij zegt naar het buitenland te willen gaan vliegen, en niet naar buurlanden, maar naar Europa en de VS. Verreweg de meeste (70%) internationale reizigers komen uit het westen namelijk.

Verboden

Dankzij de grootaandeelhouders Tata en Singapore Airlines moet dat financieel geen probleem zijn. Indiase regels voor maatschappijen zijn echter erg streng. Een maatschappij mag pas internationaal vliegen als ze minimaal 5 jaar bestaan en 20 of meer vliegtuigen hebben. Vistara hoopt dat de regering af gaat zien van deze 5/20 regel. Daarna heeft Vistara nog 12 tot 18 maanden nodig voordat ze kunnen beginnen.

Als de regel wordt afgeschaft zullen ook AirAsia India en GoAir internationaal gaan vliegen. Bestaande maatschappijen zoals IndiGo en Jet zijn tegen een versoepeling van de regels.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button