fbpx
IncidentenOnderwerpen

“MH370 expres richting Antarctica gevlogen” – docu

©flickr user: Pieter v Marion
©flickr user: Pieter v Marion

In een National Geographic documentaire wordt beweerd dat het toestel expres richting Antarctica gevlogen is. De documentaire komt volgende maand uit, maar de Daily Mail heeft al informatie eruit. De documentaire komt in de serie Air Crash Investigation.

National Geographic heeft aan Malcolm Brenner, volgens de Mail een expert op het gebied van ongelukken, gevraagd naar zijn mening. Vooral de bochten die gemaakt zijn geven Brenner de sterke aanwijzing dat die met opzet gemaakt zijn. De Zuidpool zou het doel zijn. Volgens National Geographic wordt het mysterie rond MH370 opgelost.

Zoektocht

Het volledige gebied van 60.000km2 moet eind mei doorzocht zijn. Dat zegt de coördinator van de zoektocht in een interview met news.com.au. Eerder was er twijfel of wel het af zou komen voordat het geld op is.

Martin Dolan is de coördinator en hij zegt nog steeds veel vertrouwen te hebben dat MH370 gevonden wordt. Garanties geeft hij uiteraard niet. Wat de volgende stap is, wordt niet over gesproken. Het enige dat daar ooit over gezegd is, is dat Australië, Maleisië en China dan weer om tafel gaan.

Wrakstukken

Er is nog steeds geen enkel wrakstuk gevonden of aangespoeld. Dit is opmerkelijk en onderzoekers zijn nu bezig om modellen op te stellen. In deze afdrijf-modellen wordt gekeken hoe dit mogelijk is. Normaal gesproken had er wel een reddingsvest op Sumatra moeten aanspoelen. Volgens de onderzoekers hangt het er erg aan onder welke hoek het vliegtuig in het water is gekomen. Theoretisch is het mogelijk dat het in één stuk gezonken is. Het onderzoek is nu halverwege.

Er blijft hoop nog aangespoelde wrakstukken te vinden. In de eerste maanden na het verdwijnen van de Boeing 777-200ER zijn er legio meldingen geweest van mogelijke wrakstukken. Australië heeft alle meldingen onderzocht, maar niks blijkt van het vliegtuig te zijn.

Jaar

Het is bijna een jaar geleden dat MH370 verdween van de radar. 8 maart is het voor het laatst gezien.

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Documentaire

https://www.youtube.com/watch?v=q8roFEgLbKE

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button