fbpx
AirlinesOnderwerpen

Southwest houdt 128 vliegtuigen aan grond wegens missen controles

Southwest_Heart_3

Southwest Airlines heeft dinsdag 128 vliegtuigen aan de grond gehouden. De 737-700’s hadden gecontroleerd moeten worden en dat is niet op tijd gebeurd. De controle betreft het hydraulische back-up systeem van de rudder.

Southwest zegt: “Once identified, Southwest immediately and voluntarily removed the affected aircraft from service, initiated maintenance checks, disclosed the matter to the FAA, and developed an action plan to complete all overdue checks”.

De maatschappij annuleerde dinsdag 80 vluchten. Voor vandaag lijkt het een minimale impact op het schema te hebben. De FAA staat toe dat de vliegtuigen nog 5 dagen worden gebruikt als in die periode de checks worden uitgevoerd.

Southwest is de grootste low-cost carrier ter wereld en heeft 674 vliegtuigen, allen 737’s. De meeste zijn van het type -700 (450 stuks). Southwest vliegt ook met de -300, -500 en -800. Momenteel staat dus bijna 20% aan de grond.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button