fbpx
MilitairOnderwerpen

Heli-sim’s voor schutters Defensie

Schutter_Sim_defensie

Schutters aan boord van transporthelikopters van Defensie zijn vanaf vandaag aanzienlijk goedkoper op te leiden in een nieuwe simulator. Dit bespaart op vlieguren, brandstof, slijtage aan wapens en het gebruik van munitie. 2 zogenoemde High Fidelity Cabines zijn vanmiddag op vliegbasis Gilze-Rijen in gebruik genomen.

De doorgunner-simulator

Bij het virtueel opleiden zijn boordschutters voor oefeningen bovendien niet meer afhankelijk van het weer of de beschikbaarheid van helikopters en bemanning. In 2 jaar tijd moet de investering van circa 5 miljoen euro zijn terugverdiend.

Chinook, Cougar en NH90

De nieuwe Doorgunner Simulator ondersteunt de opleiding tot boordschutters (doorgunner) en loadmasters voor de 3 types transporthelikopters: de Chinook, Cougar en NH90. Het systeem bestaat uit een aantal hoofdcomponenten waaronder de cabines, projectiesystemen, computerapparatuur, simulatiewapens en houders voor deze wapens.

Het Amerikaanse bedrijf Pathfinder Systems bouwde de simulators, Defensie leidde het project.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button