fbpx
AirlinesOnderwerpen

United waarschuwt haar piloten

United_A320_1United Airlines heeft vorige maand een memo gestuurd naar al haar piloten, zo meldt CNN. De memo bevatte een strenge waarschuwing na een aantal veiligheidsincidenten die potentieel gevaar opleverden. “De toon van de memo was heviger dan normaal, dit was om de aandacht te trekken van de piloten.” Aldus Charlie Hobart, een woordvoerder van United.

In de memo worden een aantal specifieke veiligheidsincidenten genoemd, zo meldt een piloot van United die graag anoniem wil blijven, onder andere een gedwongen pull-up manoeuvre tijdens een final approach. “De verantwoordelijkheid ligt in de handen van United,” zegt de piloot “als er zoveel veiligheidsincidenten zijn geweest is dat een indicatie dat de piloten beter moeten worden getraind.”

United wilde niet reageren, wel hebben ze aangegeven dat ze wel vaker memo’s versturen naar hun piloten. “Ons doel is om passagiers zo veilig mogelijk te vervoeren” zegt Hobart.

Door: Bas Witte

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button