fbpx
Onderwerpen

Pratende drone zorgt voor extra veiligheid – video

De universiteit van Melbourne heeft een drone ontwikkeld die net als een normale piloot met de luchtverkeersleiding kan praten. Ook volgt de drone instructies van de luchtverkeersleiding op.

Extra veiligheid

Als het onbemande vliegtuig contact met de bestuurder op de grond verliest kan het worden aangestuurd door luchtverkeersleiding (ATC). Volgens de universiteit is het een volgende stap om droes geheel te integreren in de luchtvaart. De meeste communicatie van vliegtuigen en ATC gaat nog steeds via gesproken opdrachten via de radio. De dromen van RMIT universiteit laat zien dat dit ook kan met onbemande vliegtuigen.

Praten

De drone kent de standaard ‘taal’ die door piloten gebruikt wordt. Hij kan zijn positie doorgeven en een verzoek voor een bepaalde vliegroute indienen. Instructies van ATC om bijvoorbeeld te klimmen of dalen worden door de dromen herkend en opgevolgd. Vervolgens klinkt een ‘roger’ over de radio.

Using the system we’ve developed, an air traffic controller can talk to, and receive responses from, a drone just like they would with any other aircraft. It brings the safe and seamless operation of Unmanned Aerial Vehicles within civil airspace one step closer, and is an excellent example of close collaboration between different teams.”

Testvluchten zijn eind 2014 gehouden en daaruit blijkt dat het systeem goed werkt, aldus de universiteit.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button