fbpx
Onderwerpen

Onderzoek naar pilot fatigue & stress

Air_France_Piloot_Captain_777

Het Ierse All Hallows College doet onderzoek naar vermoeidheid en stress onder piloten en of dat de vlucht beïnvloed.

This study aims to investigate the effect of perceived stress and fatigue on flight performance in commercial pilots in Europe. The study aims to investigate the relationship between fatigue and stress on performance using a European population of commercial pilots who are currently operating.

The knowledge gained from research in this area can contribute to our understanding of how stress and fatigue effects performance levels of pilots in Europe and could contribute to the setting of human factors and safety standards. The findings from this study may be presented at conferences and for publication however no individual will be identified.

Via deze link kan elke Europese piloot meedoen met de studie. Het kost 5 tot 15 minuten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button