fbpx
IncidentenOnderwerpen

Zoektocht MH370 stopt in mei

Fugro_Discovery_MH370_1

De zoektocht voor MH370 kan niet eeuwig doorgaan, zo zegt vice premier Warren Truss van Australië. Discussie zijn gaande tussen China, Maleisië en Australië of de zoektocht stopgezet moet worden.

Momenteel wordt in een gebied gezocht van 60.000km2 waar de kans het grootst is dat het toestel ligt. Er is ook een groter gebied waar de 777 zou kunnen liggen, dit is 1,1 miljoen km2. Dit lijkt onmogelijk om te doorzoeken. 60.000km2 bekijken kost al driekwart jaar…. In mei moet dit gebied klaar zijn en hoewel Australië zegt er veel vertrouwen in te hebben dat het toestel gevonden wordt, wordt er nu toch gekeken naar scenario’s als dat niet zo is. Eén van die scenario’s is stoppen met zoeken.

“We clearly cannot keep searching forever, but we want to do everything that’s reasonably possible to locate the aircraft.”

Een ander scenario is om te blijven zoeken, maar het gebied is zo groot. Martin Dolan, hoofd van de zoekactie zegt hierover tegen Reuters: “It’s almost impossible to get your head around the scale of what’s involved here”.

Australië heeft lang geen antwoord gegeven op de vraag wat er gebeurt als deze poging vruchteloos blijkt te zijn. Hoewel er officieel meerdere scenario’s zijn, lijkt het duidelijk dat er gestopt wordt. “For many of the families onboard, they won’t have closure unless they have certain knowledge that the aircraft has been located and perhaps their loved ones’ remains have been recovered”, volgens Truss. Maar als het toestel niet uiterlijk in mei wordt gevonden lijkt de kans erg klein te worden op ‘closure’ voor de familie.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

kaart_MH370_3

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button