fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: geen vliegtuig wel veel ontdekkingen

Op Southern Indian Ocean

Bijna een jaar is de Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines verdwenen. Al die tijd wordt er gezocht, dit heeft nog niks opgeleverd wat betreft het vliegtuig. Toch is er een schat aan informatie.

Nieuwe onderwater kaarten
Er is gezocht in een gebied waar nog nooit goede kaarten van gemaakt zijn. Op basis van satelliet gegevens was er een ruwe schets van hoe de oceaanbodem eruit moest zien. Nu is er gedetailleerde data. Wetenschappers van over de hele wereld staan te popelen met de data aan de slag te gaan.

Tsunami voorspelling
Door de nieuwe kaarten kunnen tsunami’s beter voorspeld worden omdat nu bekend is hoe de bodem eruit ziet. Ook kunnen plekken worden aangewezen die meer gevaar lopen.

Betere Search and Rescue
Veel ging er mis in de search and rescue operatie. Dat zal niet snel weer gebeuren.

Vliegtuigtracking
De luchtvaartindustrie maakt werk van een beter systeem om vliegtuigen te volgen.

Samenwerking
Landen hebben ook veel geleerd wat betreft de samenwerking in grote incidenten. De US Navy zegt veel geleerd te hebben in het afstellen van zoekapparatuur. In de AirAsia ramp is deze kennis meteen ingezet.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button