fbpx
AirlinesOnderwerpen

VLM lanceert nieuwe routes, voorlopig zonder Sukhoi Superjet

©Arno Visser
©Arno Visser

Net iets meer dan een maand geleden vertrok de eerste VLM vlucht vanaf Antwerpen naar Geneve. Ondertussen heeft de opnieuw zelfstandige Vlaamse luchtvaartmaatschappij een achttal routes quasi tegelijk gelanceerd. Vanuit Antwerpen wordt naast Geneve ook Hamburg aangedaan, net als vanuit Rotterdam. De wellicht meest verrassende aankondiging volgde enkele dagen later: VLM gaat vanuit het Waalse Luik vier bestemmingen aanvliegen. Met Avignon en Nice in Frankrijk en Bologna en Venetië in Italië, brengt dat het totaal aantal op negen verbindingen in een maand tijd.

De grote vraag was welke routes met de aangekondigde Sukhoi Superjets gevlogen zouden worden. Tegelijk met de aankondiging verschenen er berichten dat de levering van deze toestellen werd uitgesteld of zelfs geannuleerd. Geruchten als het handelsembargo en geldgebrek staken de kop op. Vandaag werd echter officieel bekend gemaakt dat het ontbreken van een EASA-certificatie voor het Long Range-type van de SSJ100 de reden is. Hierdoor zal VLM pas tijdens het derde kwartaal van 2016 haar eerste Sukhoi Superjet kunnen ontvangen. Hiermee blijft VLM wel nog steeds de eerste Westerse luchtvaartmaatschappij dat de Russische Superjet in jaar vloot zal hebben.

©VLM
©VLM

Voorlopig zullen alle routes door de Fokker 50’s gevlogen worden. De Fokker 50 is echter een stuk trager en op de langere routes naar de bestemmingen in Frankrijk en Italië is dit tijdsverlies een nadeel ten opzichte van de concurrentie. VLM kan wel met de regionale luchthaven in Luik, dat strategisch gelegen is aan de Nederlandse en Duitse grens, dat tijdsverlies compenseren in reistijd naar de grote luchthavens Zaventem, Schiphol en Dusseldorf.

Vanaf 13 april vliegt VLM op werkdagen twee keer per dag tussen Rotterdam en Hamburg. Vanaf 20 april ook doordeweeks, twee keer per dag tussen Antwerpen en Hamburg. Avignon en Bologna worden vier keer per week aangevlogen. Nice en Venetië vijf keer per week. Het volledige tijdsschema vindt u op de website van Fly VLM.

Door: Arno Visser

©VLM
©VLM

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button