fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

A330 Turkish met flinke klap naast landingsbaan Nepal – Foto’s & Video

Een A330-300 van Turkish Airlines is rond 7:45 lokale tijd naast de landingsbaan terecht gekomen op Tribhuvan International Airport in Kathmandu. Het toestel met registratie TC-JOC (nog geen jaar oud) was onderweg voor vlucht TK726 van Istanbul naar Nepal. Na een klein uur in een holding pattern te hebben gezeten mocht het toestel landen op baan 02. De approach werd afgebroken en een go-around uitgevoerd. Bij de tweede poging schoot het toestel aan de linkerkant van de baan. Het kwam in de aarde waarna het neuslandingsgestel het begaf.

Aan boord waren 227 passagiers en 11 crew. Zover bekend raakte niemand ernstig gewond. Ten tijde van de landing was er dichte mist. Air Traffic Control meldt in de Kathmandu Post dat het toestel de central alignment van de baan miste en tussen de landingsbaan en de taxibaan terecht kwam. Door 2 dagen regen zou de landingsbaan erg glad zijn.

Tussen begin van de holding en de daadwerkelijke landing zat 1 uur 31 minuten. Het toestel kwam met iets over de 150 knopen op de grond.

Het vliegveld heeft 1 landingsbaan en die is nu gesloten. Er lijkt geen ILS systeem aanwezig te zijn.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button