fbpx
AirlinesOnderwerpen

Ryanair groeit 29% in februari, koopt 3 extra 737’s

Ryanair_3

Ryanair groeit ook in februari verder door. In de doorgaans rustige wintermaanden laat Ryanair een flinke groei zien.

Cijfers

In februari zijn er 5,8 miljoen passagiers vervoerd, 29% meer dan in februari 2014. Ryanair zette meer vluchten in dan vorig jaar, maar het belangrijkste verschil was de loadfactor. Die ging omhoog van 78% naar 89%. 11% van de plaatsen waren dus niet gevuld in de toestellen.

Extra vliegtuigen

Vandaag werd ook bekend dat Ryanair drie extra Boeing 737-800’s heeft besteld. De toestellen komen begin volgend jaar. Inmiddels is de order opgelopen tot 183 737NG’s. Deze worden tot 2020 geleverd. Daarna komen de nieuwe 737 MAX 200 toestellen, waar Ryanair er 200 van heeft besteld (inclusief opties). In 2024 moet de vloot gegroeid zijn naar 520 toestellen. Momenteel zijn er 306 toestellen in de vloot. Ryanair is de grootste budgetcarrier van Europa.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button