fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Delta MD-80 van de baan gegleden op LaGuardia Airport

LaGuardia_TowerEen MD-88 van Delta Airlines, met vliegtuigregistratie N909DL, is net van baan 13 gegleden op LaGuardia Airport in New York tijdens het landen, de luchthaven nu is gesloten. Het bijna 28 jaar oude toestel, met vluchtnummer DL1086 kwam vanuit Atlanta. De glijpartij heeft waarschijnlijk te maken met het weer, op de website van de luchthaven werden er al waarschuwingen gegeven over hevige sneeuwstormen.

Het vliegtuig is inmiddels geëvacueerd en er zijn geen zwaar gewonden, er waren 127 passagiers en 5 bemanningsleden aan boord. 24 passagiers zijn met lichte verwondingen behandeld, 2 zijn er naar het ziekenhuis gebracht. Ook is er ongeveer 4000 liter brandstof gelekt. De FAA heeft aangekondigd dat de luchthaven gesloten blijft tot 7pm EST, er worden in die regio significante vertragingen verwacht. Op het moment dat het vliegtuig landde moest er volgens de wind op baan 31 worden geland in plaats van op baan 13 waar het toestel is geland, zo meldt Jason Rabinowitz. De luchtverkeersleiders op LaGuardia Airport zouden deze keuze hebben gemaakt op basis van het slechte zicht op baan 31. Ze zouden dus geen andere optie hebben gehad.

Delta heeft gereageerd: “Vlucht 1086 ATL-LGA is deze morgen van landingsbaan 13 gegleden tijdens de landing. Passagiers zijn geëvacueerd. Onze prioriteit is nu om voor de veiligheid van de bemanning en de passagiers te zorgen.”

De National Transportation Safety Board (NTSB) is nu onderweg naar de plek. Ze laten weten: “De NTSB verzamelt momenteel informatie over het toestel van Delta die vandaag van de baan is gegleden.”

Ook de geluidsfragmenten(start vanaf 2:40) van de luchtverkeersleiding zijn inmiddels online, uit de database van LiveATC.

Vlak voor de landing van het toestel waren er 2 andere toestellen geland, volgens hen was er niks mis met de landingsbaan.

Video

Foto’s

 

 

Door: Bas Witte

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button