fbpx
AirlinesOnderwerpen

Emirates discussieert met Airbus over A380neo

Emirates_A380Emirates heeft uitgebreide discussies gehad met Airbus over de A380neo volgens Tim Clark, de CEO van Emirates, zo meldt Reuters. Emirates wil mogelijk een order tot 200 A380neo’s plaatsen om hun vloot te vernieuwen en verder uit te breiden. “Als we geluk hebben wordt de A380neo 10-13% efficiënter” aldus Clark: “We begrijpen dat ze de businesscase aan het samenstellen zijn, de order van Emirates is daar een element van” voegt hij eraan toe.

 

Motoren

Clark heeft eerder gezegd dat hij 100 A380neo’s gaat kopen als de nieuwe motoren onder de A380neo minimaal 10% zuiniger worden. Het ontwikkelen van zo’n nieuwe motor zou alleen mogelijk zijn met Rolls Royce, maar de ontwikkeling daarvan zou voor Airbus en Rolls Royce (RR) risicovol en duur zijn. Clark verwacht wel dat de A380neo wordt uitgerust met RR motoren en hij geeft aan dat ze overwegen om 50 A380’s, die nog moeten worden geleverd, ook uit te rusten met RR-motoren. De eerste 90 A380’s van Airbus hebben motoren van Engine Alliance, een samenwerking tussen Pratt & Whitney en General Electric. Airbus heeft gezegd dat ze andere motoren onder de A380’s monteren als het bedrijfstechnisch zinvol is.

A350

Emirates heeft vorig jaar een order voor 70 A350’s geannuleerd omdat ze volgens de luchtvaartmaatschappij niet voldeden aan de originele specificaties. Clark heeft gezegd dat ze nu naar de Airbus A350 en de 787 dreamliner van de concurrent Boeing kijken voor een order. “We kijken naar 50 tot 70 toestellen, hoeveel precies hangt af van de groei van de hub Dubai” aldus Clark.

Door: Bas Witte

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button