fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Emirates kijkt naar 50-70 B787 of A350

a350

Tim Clark, baas van Emirates zei op donderdag te kijken naar een een order voor 50 tot 70 A350 of B787 toestellen. In de Emirates vloot zouden dit de kleinste toestellen zijn. De maatschappij vliegt bijna uitsluitend met B777-300ER’s en A380’s.

Vorig jaar annuleerde Emirates nog een order van 70 A350’s bij Airbus. Ze waren een van de eerste bestellers van het toestel en naar mate de ontwikkeling door ging voldeden de toestellen niet meer aan de oorspronkelijke specificaties, zo stond in een verklaring waarom de order geannuleerd werd. Er waren 50 A350-900’s en 20 A350-1000’s besteld. Emirates wil een dergelijk toestel nog steeds aan de vloot toevoegen voor de wat minder drukke routes. Hoeveel ze er precies gaan kopen hangt vooral af hoeveel er gegroeid kan worden in Dubai.

A380

Clark zei ook dat er gekeken wordt naar motoren van Rolls Royce voor de laatste 50 A380’s die in bestelling staan. De eerste 90 zijn of worden uitgerust met Engine Alliance motoren. De stap naar Rolls Royce kan een teken aan de wand zijn voor de A380neo. Rolls Royce is de fabrikant die de nieuwe en zuinige A380 motoren zou moeten leveren. Emirates is al langer bezig Airbus en ook Rolls Royce over te halen het toestel te gaan ontwikkelen. Het feit dat er nu misschien al eerder motoren bij Rolls afgenomen gaan worden zou part of the deal kunnen zijn.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button