fbpx
Opmerkelijk

Vliegveld in Nepal weer open na 85 uur

Turkish_A330_nepalTribhuvan International Airport in Kathmandu is eindelijk weer open na de crash van Turkish Airlines A330 afgelopen woensdag, zo meldt Nepali Times. Het enige internationale vliegveld van Nepal is 4 dagen gesloten geweest omdat de Turkse A330 de enige landingsbaan van de luchthaven blokkeerde met zijn vleugel en staart.

Het toestel miste de central alignment van de baan en kwam tussen de landingsbaan en de taxibaan terecht. Door 2 dagen regen zou de landingsbaan erg glad zijn en de grond zacht waardoor het neuswiel van de Airbus in de grond zakte. Vandaag is het toestel weer op de landingsbaan geduwd en verplaatst naar een apron.

Duizenden mensen zijn in Kathmandu gestrand door de sluiting van de luchthaven. Sommigen zijn via land routes naar India gereisd om daar op het vliegtuig te stappen, maar de meesten zijn achtergebleven en hebben gewacht tot de luchthaven weer open ging.

Ratish Chandra Lal Suman, General Manager van de Civil Aviation Authority Nepal (CAA), heeft gezegd dat Tribhuvan International Airport drie dagen lang 24 uur geopend blijft.

Door: Bas Witte 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button