fbpx
IncidentenOnderwerpen

MH370: accu zwarte doos al jaar ‘over datum’

©NTSB
©NTSB

In het feitelijke rapport over MH370 staat de de accu van de flight data recorder meer dan een jaar eerder had moeten worden vervangen. Het betreft de accu die zorgt voor het ‘ping-signaal’ waarmee de zwarte doos opgespoord kan worden.

Het apparaat zelf zou gewoon hebben gefunctioneerd en alle data van de vlucht moet hebben opgeslagen. De accu van de andere zwarte doos, de cockpit voice recorder, zou wel in goede staat geweest zijn toen MH370 vertrok.

December 2012

In december 2012 had de accu vervangen moeten worden, maar door een computerfout is dit niet opgemerkt door de onderhoudsafdelingen. Er zit wel wat marge in de vervangtijden. Waarschijnlijk heeft de accu het wel gedaan, maar had het een kortere levensduur en was het ping-signaal minder dan een maand aanwezig.

Captain

Verder staat in het rapport dat er van captain Zaharie geen psychische problemen bekend zijn. Ook waren er geen grote veranderingen in levensstijl. Ook stress en conflicten met anderen zijn door de onderzoekers niet gevonden. De co-piloot is ook uitgebreid onderzocht en ook daar zijn weinig bijzonderheden gevonden.

MH370

Het is vandaag precies een jaar geleden dat MH370 verdween. We hebben een uitgebreid overzicht van de feiten en een tijdslijn.

Rapport

Het dikke rapport is een weergave van de feitelijke informatie. Veel nieuws staat er niet in. HEt hele rapport is hier te lezen.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op een rij.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button