fbpx
NieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Boeing plant verbeterde 777

KLM_777-300ER_PH-BVA

Boeing kampt met tegenzittende verkopen van de huidige 777 serie. Omdat de 777X eraan komt stellen veel klanten een aankoop uit. Airbus zit met hetzelfde probleem met de A330, en besloot de productie te verlagen tot de neo er is.

Boeing wil het anders doen en past de 777 nog aan tot de -X er is, begin twintiger jaren. Eind volgend jaar moet de verbeterde 777 van de huidige variant er zijn. De 777 upgrade moet per trip 2% minder brandstof gaan verbruiken. Minimaal 0,5% moet door verbeterde motoren komen. De andere 1,5% moet door gewichtsbesparing (1.200 pond) en het verminderen van de drag komen. Voor dit laatste gaat Boeing technologie gebruiken die voor de MD-12 is ontwikkeld. Deze MD-12 is er nooit gekomen. Er komt een variant waar 15 meer stoelen in gaan, zodat de uiteindelijke besparing tot 5% per passagier kan zijn.

Boeing moet 40 tot 60 777’s per jaar verkopen om de productie van 100 per jaar niet te hoeven verlagen. Begin 2017 zal het eerste testtoestel van de 777X van de band lopen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button