fbpx
IncidentenOnderwerpen

Luchtverkeersleider Maleisië sliep tijdens verdwijning MH370

Malaysia_777-200ER_9M-MRO

In het rapport dat een jaar na verdwijnen van MH370 gepubliceerd is staat een gesprek beschreven tussen Malaysia Airlines en de Maleisische luchtverkeersleiding op Kuala Lumpur Airport (ATC KUL). Het gesprek begon om 05:20 lokale tijd. MH370 verdween van de radar om 01:20. Malaysia Airlines wilde meer informatie van ATC KUL of vlucht MH370 succesvol over was gedragen aan de luchtverkeersleiding van Vietnam.

Na aandringen kreeg MAS te horen van de contactpersoon bij ATC KUL dat hij pas vanaf 03:00 aanwezig was. Vervolgens zegt hij: “Aaaa … never mind, laa. I wake up my supervisor and ask him to check again, to go to the room and check what the last contact … all this thing, laa”.

Ook in Vietnam was men niet al te snel. 20 minuten nadat het vliegtuig hun luchtruim in had moeten vliegen werd contact opgenomen met ATC KUL, dit had binnen 2 minuten moeten gebeuren. Malaysia Airlines was alerter dan dan de overheidsinstantie die actie had moeten ondernemen. Pas na 5 uur en 13 minuten werd een noodgeval verklaard. Tien uur na het verdwijnen steeg het eerste zoekvliegtuig op.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 vind je hier.
De feiten van MH370 op uitgebreid een rij.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button