fbpx
Onderwerpen

TransAsia moet piloten opnieuw testen

©玄史生
©玄史生

De Taiwanese luchtvaart autoriteiten hebben TransAsia Airways opgedragen om al hun piloten opnieuw te testen op hun bekwaamheid vanwege de “high-failure” graad, volgens WCARN. Er werd al eerder druk uitgeoefend op TransAsia. De autoriteiten hebben dinsdag aangegeven dat de testen van 95 piloten van de Airbus vloot opnieuw moeten worden geëvalueerd na 10 gezakte piloten.

Van de piloten die op de ATR72 vloot vliegen zijn er 45 ongeschonden door de eerste fase heen, zij hebben allemaal het mondelinge examen gehaald. Die piloten worden nu geëxamineerd op de simulator in Bangkok, men verwacht dat alle examens voor het einde van de maand zijn afgenomen.

De testen zijn een reactie op de ATR72-600 van de luchtvaartmaatschappij die in februari crashte vlakbij Taipei (GE235) en de ATR72-500 die neerstortte bij Maging Airport, 8 maanden geleden (GE222). De crash van GE235 zou zijn te wijten aan een fout van de piloten, er is nog geen rapport van beschikbaar.

De 10 piloten die de tests niet hebben gehaald mogen niet meer vliegen en alleen na een nieuwe training weer terugkeren op hun oude posities. TransAsia heeft aangegeven dat ze nog een melding van de autoriteiten moeten ontvangen om ook piloten van andere type toestellen opnieuw te testen.

Door: Bas Witte 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button