fbpx
AirlinesOnderwerpen

10 nieuwe vrouwelijke piloten bij Xiamen Airlines

B-17 piloten
B-17 piloten

Tien vrouwelijke piloten beginnen hun carrière bij Xiamen Airlines. De vrouwen zijn geselecteerd uit honderden sollicitanten, zo meldt China Daily.

In 2010 was de selectie, waarna de vrouwen een opleiding hebben gevolgd aan de Civil Aviation Flight University van China. Na deze vierjarige opleiding hebben ze nog een half jaar pre-job training ontvangen bij Xiamen. Nu gaan ze dan aan de slag. Over de hele wereld zijn er weinig vrouwelijke piloten, maar in China is het percentage wel heel laag. In 2014 was 1,12% van de piloten een vrouw. In absolute getallen: 449.

In het verleden waren er 3 vrouwelijke piloten bij Xiamen, waarvan er al 2 met pensioen zijn. In het westen is ongeveer 5% van de piloten een vrouw.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button