fbpx
AirlinesOnderwerpen

10 nieuwe vrouwelijke piloten bij Xiamen Airlines

B-17 piloten
B-17 piloten

Tien vrouwelijke piloten beginnen hun carrière bij Xiamen Airlines. De vrouwen zijn geselecteerd uit honderden sollicitanten, zo meldt China Daily.

In 2010 was de selectie, waarna de vrouwen een opleiding hebben gevolgd aan de Civil Aviation Flight University van China. Na deze vierjarige opleiding hebben ze nog een half jaar pre-job training ontvangen bij Xiamen. Nu gaan ze dan aan de slag. Over de hele wereld zijn er weinig vrouwelijke piloten, maar in China is het percentage wel heel laag. In 2014 was 1,12% van de piloten een vrouw. In absolute getallen: 449.

In het verleden waren er 3 vrouwelijke piloten bij Xiamen, waarvan er al 2 met pensioen zijn. In het westen is ongeveer 5% van de piloten een vrouw.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button