fbpx
NieuwsOnderwerpen

KLM blijft baas over eigen kas en geen banen naar Parijs

Air France-KLM gaat geen honderden banen van het KLM-hoofdkantoor in Amstelveen verplaatsen naar het Air France-hoofdkantoor in Parijs. Het internationale netwerk van KLM en de rol van Schiphol hierin is opnieuw bevestigd. Verder zei topman Alexandre de Juniac dat KLM baas blijft over de eigen kas. Dit alles heeft de topman in een gesprek met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Over de nieuwe afspraken is alleen geen termijn gesteld. Het is belangrijk voor Nederland, omdat het gaat over banen, aldus Mansveld.

De holding Air France-KLM heeft de laatste tijd voorstellen gedaan om de kantoorafdelingen in Parijs te centraliseren. Dit zou voor de holding een kostenbesparing opleveren. Het zou natuurlijk een klap zijn voor de Nederlandse werkgelegenheid. KLM-directeur Pieter Elbers was er dan ook op tegen. Als we moeten besparen, dan is de echte winst te behalen in het efficiënter maken van de dagelijkse operatie. Niet met het verplaatsen van een aantal kantoorfuncties. Volgens de topman van KLM leidde de onrust en discussies van de laatste tijd af waar het werkelijk om gaat. Dat is de transformatie die KLM en Air France moeten ondergaan om de concurrentie beter aan te kunnen.

Pieter Elbers roemde verder de betrokkenheid van Mansveld en de Tweede Kamer. Het is heel belangrijk voor KLM. Met de nieuwe afspraken kunnen we verder bouwen aan onze toekomst.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button